Ζησιμοπούλου 2 & Βασ. Γεωργίου, Γλυφάδα
2109851169 & 2108981335
6985039841

Νέα

Χρυσούλα Πετράκη: «Η φιλοσοφία μας επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας ομορφιάς»
Συνέντευξη της Χρυσούλας Πετράκη στο NouPou www.noupou.gr

Η ιδρύτρια του Chrisoula Petraki Hair με περισσότερες από τις τρεις δεκαετίες ενασχόλησης στον χώρο της ομορφιάς, έχει συνεργαστεί με τους πιο φημισμένους κομμωτές σε Ελλάδα και εξωτερικό και μας μιλά για τον τρόπο με τον οποίο όλη της η επαγγελματική πορεία αντικατοπτρίζεται στον χώρο που έχει δημιουργήσει στη Γλυφάδα.

Η επιλογή του κομμωτηρίου, το οποίο θα εμπιστευθείς, δεν είναι απλή υπόθεση. Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, μεγάλη – και ίσως μεγαλύτερη σημασία – έχει η υγεία των μαλλιών, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε άλλο μέρος του εαυτού σου.

Με μία πολύχρονη εμπειρία στο βιογραφικό της που ξεπερνά τις τρεις δεκαετίες και, έχοντας ένα «βαρύ» portfolio με συνεργασίες με κάποιους από τα πιο φημισμένους κομμωτές της Αθήνας, αλλά και στον διεθνή χώρο ως συνεργάτιδα σε fashion shows, η Χρυσούλα Πετράκη κατάφερε να γίνει ένα brandname από μόνη της. Αποφάσισε να του δώσει σάρκα και οστά στην περιοχή της Γλυφάδας, σε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει όλη τη φιλοσοφία, την έμφαση που δίνει στην κάθε λεπτομέρεια και τον στόχο της να κάνει την περιποίηση των μαλλιών μια συνολική εμπειρία για όποιον περνά το κατώφλι του Chrisoula Petraki Hair.

Chrysoula Petraki Hair
Μιλήσαμε μαζί της για τις πιο δυνατές της εμπειρίες στον χώρο του hair styling, τα πρώτα της βήματα και την απόφαση να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση, αλλά και όλα τα στοιχεία που κάνουν το Chrisoula Petraki Ηair στη Γλυφάδα να ξεχωρίζει πραγματικά.

Chrysoula Petraki Hair
Πότε και με ποια αφορμή αποφασίσατε ότι θα ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο επάγγελμα; Τι θυμάστε από τα πρώτα σας βήματα στον χώρο;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το επάγγελμα του hair stylist πριν από τρεις δεκαετίες, εμπνευσμένη από το πάθος μου για τη δημιουργία και την τέχνη της κομμωτικής. Τα πρώτα μου βήματα ήταν, όπως συμβαίνει με κάθε τι με το οποίο καταπιανόμαστε, πολύ σημαντικά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη χαρά και την πρόκληση που μου δημιουργούσε το να πειραματίζομαι με νέα στυλ, αλλά και η ικανοποίηση των πελατών με το αποτέλεσμα.

Έχετε συνεργαστεί με κάποια από τα πιο φημισμένα κομμωτήρια της Αθήνας και του εξωτερικού. Ποιες είναι οι πιο δυνατές εμπειρίες που αποκομίσατε από αυτές τις συνεργασίες;

Πράγματι, έχω συνεργαστεί με κορυφαία κομμωτήρια, εγχώρια και μη. Μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες ήταν η συμμετοχή σε διεθνές fashion show, όπου είχα την ευκαιρία να δημιουργήσω μοναδικά χτενίσματα για μοντέλα και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς επαγγελματίες. Αυτό ανέδειξε τη δημιουργικότητά μου και ενίσχυσε την αγάπη μου για την κομμωτική τέχνη.

Chrysoula Petraki Hair
Πώς ήρθε η απόφαση να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση; Για ποιους λόγους επιλέξατε την περιοχή της Γλυφάδας και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε σε αυτή σας την πορεία;

Η απόφαση να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση προήλθε από την επιθυμία μου να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου και να προσφέρω εξαιρετικές υπηρεσίες κομμωτικής. Επέλεξα τη Γλυφάδα λόγω της υψηλής ποιότητας ζωής και της κοσμοπολίτικης φύσης της περιοχής, που ταιριάζουν με την αισθητική του κομμωτηρίου μου. Στη διαδρομή μου, αντιμετώπισα δυσκολίες όπως η ανάπτυξη της επιχείρησης σε μια ανταγωνιστική αγορά και η διαχείριση των προκλήσεων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Ωστόσο, η αγάπη μου για το επάγγελμα και η προσήλωσή μου στην ποιότητα με οδήγησαν στη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης.

Το μότο σας είναι «Η ομορφιά, μέσω της υγείας των μαλλιών». Πώς αντικατοπτρίζεται αυτή σας η φιλοσοφία στις τεχνικές που εφαρμόζετε;

Η φιλοσοφία μας αντικατοπτρίζεται στις τεχνικές μας με έμφαση στην υγεία των μαλλιών. Εφαρμόζουμε εξειδικευμένες θεραπείες και προϊόντα που ενισχύουν την ποιότητα και τη φυσική ομορφιά των μαλλιών, ενώ παράλληλα προσέχουμε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η προσέγγισή μας ενσωματώνει την ιδέα ότι η υγιής προσέγγιση στην κομμωτική συνδυάζεται άριστα με τη δημιουργία μοναδικών και εντυπωσιακών χτενισμάτων.

Chrysoula Petraki Hair

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας σας, γενικότερα;

Η βασική φιλοσοφία μας επικεντρώνεται στη δημιουργία ολοκληρωμένης εμπειρίας ομορφιάς μέσω της προσήλωσης στην υγεία των μαλλιών, τη δημιουργικότητα στον χώρο της κομμωτικής, και την εξατομίκευση των υπηρεσιών μας για κάθε πελάτη. Επιδιώκουμε τη συνεχή εκσυγχρονισμένη επιμόρφωση για να προσφέρουμε προηγμένες τεχνικές, ενώ η προσωπική επαφή και η επικοινωνία με τους πελάτες αποτελούν κεντρικά στοιχεία της φιλοσοφίας μας.


Μιλήστε μας λίγο για τις παροχές σας. Τι ακριβώς προσφέρετε και ποιες είναι οι πιο «δυνατές» σας υπηρεσίες;

Προσφέρουμε μια εκτενή γκάμα υπηρεσιών κομμωτικής που περιλαμβάνει κούρεμα, βαφές, ανταύγειες, hair extensions, ειδικές θεραπείες μαλλιών και χτενίσματα για ιδιαίτερες περιστάσεις. Παράλληλα έχουμε εξειδικευμένη ομάδα μακιγιάζ, περιποίησης φρυδιών, lashlift και brow lamination όπως και περιποίησης των άκρων – μανικιούρ, πεντικιούρ, ημιμόνιμο και τεχνητά. Οι «δυνατές» μας υπηρεσίες είναι οι εξατομικευμένες και προηγμένες τεχνικές χρώματος και κουρεμάτων, οι εξειδικευμένες θεραπείες ενδυνάμωσης μαλλιών, το μακιγιάζ καθώς και η δημιουργία μοναδικών χτενισμάτων για ειδικές περιστάσεις. Βασιζόμαστε σε υψηλής ποιότητας προϊόντα και τεχνικές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που σας κάνουν να ξεχωρίζετε, σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Η μοναδικότητά μας ξεχωρίζει μέσω της εστίασής μας στη συνδυαστική προσέγγιση της ομορφιάς και υγείας των μαλλιών. Οι εξειδικευμένες θεραπείες μας στηρίζονται στην προηγμένη τεχνολογία, ενώ η δημιουργικότητά μας αναδεικνύεται μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες κομμώσεις και χτενίσματα. Η προσωπική επαφή με τους πελάτες και η εξατομίκευση των υπηρεσιών μας συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας ομορφιάς.

Chrysoula Petraki Hair
Πώς θα χαρακτηρίζατε τις Γλυφαδιώτισσες, όσον αφορά στο στυλ τους και όσα ζητούν σχετικά με τις κομμώσεις και τα χτενίσματα;

Οι Γλυφαδιώτισσες πελάτισσες χαρακτηρίζονται από εκλεπτυσμένο στυλ και υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά τις κομμώσεις και τα χτενίσματα. Αναζητούν προηγμένες τεχνικές και τελειότητα στην εκτέλεση, ενώ είναι ενημερωμένες για τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η διακριτική πολυτέλεια και η προσωπική εκφραστικότητα είναι καθοριστικά στην επιλογή τους.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των ανθρώπων που καταρτίζουν την ομάδα σας; Εκτός από τις αντίστοιχες σπουδές ή την εμπειρία, υπάρχει κάποιο άλλο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που ψάχνετε στους συνεργάτες σας;

Κατά την επιλογή των μελών της ομάδας μας επιδιώκουμε όχι μόνο τις αντίστοιχες σπουδές και την εμπειρία, αλλά και την παθιασμένη δέσμευση για τη βελτίωση συνεχούς και εξελισσόμενης γνώσης στον χώρο της κομμωτικής. Αναζητούμε συνεργάτες που συμμερίζονται τη φιλοσοφία μας για τη συνδυαστική προσέγγιση ομορφιάς και υγείας μαλλιών, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης και προσαρμοστικότητας στις ανάγκες των πελατών.

Πηγή: Noupou.gr